Nuffnang2

Saturday, 22 January 2011

terima kasih singapore!

haish rase nak hempuk je pale cine nih! berlagak nak mati ke ape.


semalam aku masuk singapore. saje jalan nak cuba tengok kerja kat dalam. ok la maju negare diorang. cantek.. tapi agame islam, haram. lantak kaw la. nasib ada tempat solat jumaat, tu pun satu je jumpe. sane sume cine. kaw datang sana, ko alamat jadi pencacai. memang takde beza taraf aku dengan bangla, myanmar yang kerja sana. sampai sana speaking english la. mat saleh la kaw. so mintak kerja sane, interview la. sebelum interview aku ade ujian bertulis bi dl. lepas tu baru ade interview. masalahnye aku tak dapt interview. sebabnye aku ni certificate diploma. diorang taknak amek. diorang nak spm je. aku nak cube je pun. laknat! muke kerek. nak je aku hempuk.  macam ayat atas tadi -_-"


memang banyak problem semalam. kaw amek auto pas untuk bawak kereta masuk da kene cas 20 dolar. 1st time buat dapat free 20 hari. lepas tu. kaw masuk sehari, baya 20 dolar. mane tak kaye diorang. nah~


aku malas nak cite banyak. rasa nak langgar semua kereta sg yang aku jumpe kat tengah jalan semalam. angin gile sampai ke rumah. ahahaha

Thursday, 13 January 2011

selamat :)

maybe aku tak on fb & blog dalam masa yang agak lama. terima kasih kawan2 yang banyak support dalam blog ni :)

selamat :)

maybe aku tak on fb & blog dalam masa yang agak lama. terima kasih kawan2 yang banyak support dalam blog ni :)

selamat :)

maybe aku tak on fb & blog dalam masa yang agak lama. terima kasih kawan2 yang banyak support dalam blog ni :)

Wednesday, 12 January 2011

susah nak berbuat baik. betul ke?

dulu aku ingat dengan berbuat baik, mudah2an satu hari nanti orang akan balas balik. niat aku menolong pun bukan mengharapkan pembalasan sangat. cuma aku rasa perlu sekali-sekala untuk kita juga merasa kebaikan orang lain. kadang kita menolong, aku lebih mengharapkan pembalasan dengan ucapan terima kasih. kalau susah nak ungkap, sekurangnya senyumlah. aku rasa pertolongan yang tak seberapa aku bagi tu, dihargai. aku ceritakan topik ni tak bermaksud aku ni sentiasa berbuat baik dengan orang. sekadar meluahkan. aku berharap semua orang dapat belajar cara mengukir senyuman ketika bertemu dengan orang walaupun saling tidak mengenali antara satu sama lain. tak susah kan? wallahualam :)


* boleh kira dengan jari berapa orang yang akan membalas senyum kita terutama ketika ar-rahnu :|





fisher-man friend

all fisherman have their rule.
rule no 1: every fisherman always right
rule no 2: if fisherman wrong, refer rule no 1


* aku ambil note ni dari satu tempat makan. eh bukan aku. parent aku yang pergi makan sana. then umi aku cerita, aku letak kat blog. hee agaknya aku ni salah grammar ke apa, asal orang faham baca suda :D


takde kene mengene ...

plan

sekarang 11.1.11, jam 3 pagi. aku kat kampung, tak tidur lagi. baru malam tadi aku tengok cerita hantu kat tv3. terkejut gak sebab selalunya time2 macam tu, cerita action chinese je yang keluar kat tv tu. so layan la. awal2 cerita aku tak dapat tengok sangat sebab maksu aku call, promo pasal program score A. memang panjang gak sembang. tengok2 cerita tu balik, dah tak faham dah. ahahah tak lama lepas tu, opah aku dah tidur. memang layan sorang je tengok cerita tu. peh ingat aku ni berani sangat. tapi sebab minat gila kat cerita genre macam tu, aku tengok gak. takkan nak miss. rugi o0. aku akhirnya dapat tengok sampai habis. hee plan aku nak tengok khurafat sabtu ini. pergi sorang pun takpe la. dah takde kawan nak join. nah -_-"


* syahdu dengar lagu rabbani - kejora sinar zaman. aku ulang banyak kali masa aku menulis blog ni. cuba la dengar waktu malam sebelum tidur :)





vote 4?

masing2 ada pendirian sendiri kan. aku sendiri awal2 lagi tak tau mana yang terbaik. kita ini telah dikurung pemikiran oleh satu pihak sahaja sebab mereka yang memerintah kita. surat khabar, media, mereka yang pegang. mereka tidak akan menceritakan keburukan sendiri kecuali diolah sedikit agar ianya nampak tidak memudaratkan sehingga menggugat mereka. kan? usrah, tu antara yang mampu dibuat untuk menilai diri ini samada kita di pihak yang betul atau tak :)


* aku suka tengok bila masing2 memberi pendapat. macam2 karenah. hee

cancel

ahaha aku sebenarnya dah tulis karangan cerita aku sepanjang pergi ladang aku kat kampung tu. tapi tak jadi nak post sebab panjang sangat. aku pendekkan, ada individu tertentu yang telah ambil kawasan tanah di ladang opah aku tu. paktam aku dan aku pergi ke rumah individu tersebut untuk berbincang. masing2 taknak beralah. ada la sedikit suasana tegang, tapi semuanya baik semula. paktam aku beralah akhirnya. aku taknak bersuara masa tu sebab mungkin lebih baik aku diam kot. hal2 orang dewasa macam tu, aku tak berani nak masuk campur. yang aku rasa kurang senang bila orang tu cakap atok kamu mati hidup balik pun aku takkan bagi tanah tu. betul taknak bagi balik. sempadan dah ada, kenapa ada pokok dia boleh tanam dalam kawasan opah aku. tak ke pelik kan? abaikan la. cuma pengalaman macam ni, aku rasa sesuatu yang mencabar juga la. berpeluang rasa. hee




moto wat g ladang. memang jahanam!


sembang dengan orang yang handle ladang. kiri tu la paksu aku. hee

Saturday, 8 January 2011

going back kampung

kuala kangsar - felda lasah. tu je kot. ahaha

Friday, 7 January 2011

meto!

malam2 bute ni aku baru create satu twitter. just nak taw camne application tu. ahaha sape nak add, boleh aje. ahaha

Thursday, 6 January 2011

past social network

aku cukup aktif on myspace dl, friendster gak le. antara sebab aku suke, layout coding aku reti bace. mcm2 aku boleh buat ikut selesa aku suke la. aku suke simple je. tak silap myspace aku ade tige. tp ingat dua je yg boleh on..kot la. ahaha byk kn. friendster pn same, bleh wat layout sndiri gak kn.


ni link myspace2 & friendster aku. tgk suda. aha :p
http://www.myspace.com/devilsnow
 eh jumpe satu je. ahaha
http://profiles.friendster.com/devilsnow


kesian terima kasih :)

...

aku rase cam nak botakkan kepale la, eh pendekkan rabut je. tak silap last rambut aku pendek mase form 3.

hensem kan dia. hee

Wednesday, 5 January 2011

SAW VII


boleh tahan gak cite ni. tak sangka dah kuar no 7. kejam oow. hee aku pun tak tengok lagi. dalam proses download. harapnye terbaek la. tapi kalau da unrated, lagi gempak kot. takde scene yang dipotong :)



aku paling berharap kalau download & ada subtitle. kalau takde subtitle, haram nak faham -_-"

* asyik nak post cover cerita je. dah takde benda nak tulis.

Tuesday, 4 January 2011

Excited


Aku harap dapat tengok :)